Eiken houten tafels

eiken houten tafel zelf maken

ruige eiken tafels
Eikenhouten eettafels zijn decoratief en heel goed zelf in elkaar te zetten.

De brutaalste houten tafels
van Nederland.

Houten tafels. Gedegen Hollands Handwerk

En dat voor een hele normale prijs. Trendy eikenhouten tafels met smoelwerk zoals we dat weleens noemen.

Heb je speciale maten wensen?, wij maken die eikenhouten tafels die precies bij je past. En we kleuren deze rustieke eiken tafel naar je persoonlijke wens.


 
Eikenhouten tafels zijn razend populair in Nederland en zeker om het feit, dat je ze nu ook zelf in elkaar kunt zetten, dit scheelt enorm in prijs en voor de handige doe het zelver is het zelfs leuk om te doen. Alle tafelsegmenten worden exact op maat gemaakt en compleet bewerkt, dus verouderd, geschraapt, geborsteld en gepolijst. alleen de onderdelen van het draagframe komt in een kleine overmaat. Het was nog nooit zo leuk om je eigen eikenhouten tafel te maken. Klik hier als je meer wilt weten.


Eiken houten tafels, die bouw je toch gewoon zelf.

Op de foto zie je de framerand duidelijk, deze rand is vrij fors, 10cm zeker, maar het is ook mogelijk om een (standaard) rand van 5 cm te nemen, dit is is wat handiger, maar in principe gaat zo'n rand staandaard op 5cm. Deze Frans eiken tafel is geolied in een diep donkerbruine tint, maar de tafels kunnen met heel veel andere kleuren afgewerkt worden. De olie bestaat uit bijna 100% lijnzaadolie en natuurlijke kleurpigmenten. Het op kleur brengen van eiken houten tafels gebeurt met een spons of een katoenen doek. Het is niet moeilijk, alleen de olie moet erg goed uitgewreven worden.

Houten Tafels met een stoer uiterlijkSuper landelijke houten tafelsOud Frans eiken houten tafels
Sfeerimpressie en detailopname van eiken tafelbladen in een old brown olie

Foto’s boven:
Uiterst gedetailleerde opnames van een oud eiken tafelblad, geen plank is hetzelfde, dus geen tafel gelijk. De standaard eiken houten tafels en de segmenten staan bij ons onbehandeld en
worden pas geolied als de uiteindelijk tafel klaar is. Uiteraard tonen wij alle kleurmogelijkheden de tafels van te voren.
Op deze foto’s is het eiken tafelblad verouderd en van een antieke look voorzien, geolied met een pure natuurolie, ook maakt deze olie de eiken tafel waterafstotend.
Als basis voor houten tafels nemen wij altijd standaardmaten, maar hier kan van afgeweken worden…, speciale modellen echter moeten van te voren berekend worden.
De houten tafels echter, die wij exclusief in kleine series bouwen kunnen zeer concurrerend aangeboden worden., een altijd wel een goedkope eiken tafel

Kies een houten tafel
Al onze tafels zijn van oud hout gemaakt, wat voor tafel het ook is, een eettafel of en salontafel. Wanneer men een bepaalde inrichting in huis heeft, dan kan men de keuze voor een bepaald soort kleurolie voor de tafel hierop afstemmen. Eiken hout kan in een nostalgische, landelijke maar ook in een design inrichting gebruikt worden. Eiken hout kan ook gemakkelijk met andere materialen gecombineerd worden, zowel functioneel als decoratief. Denk eens aan een tafel van dit oude gebruikte hout. Een zeer robuuste houten tafel geeft veel cachet aan de zaak.


Een houten tafel idee
Afhankelijk van uw budget, stijl, persoonlijke smaak en voorkeuren kunt u kiezen voor een bepaalde houten tafel. Als er binnen het grote scala aan houten tafels geen tafel is die u mooi vindt, kunt u ook een tafel naar eigen maatvoering laten ontwerpen. Zo’n tafel zal dan wel meteen duurder zijn. Een houten tafel kan alle maten krijgen, een landelijke stijl voert meestal de boventoon en wanneer gewenst perfect afgestemd op uw interieur. Bij een houten tafel kunt u ook nagenoeg alle soorten olie kleuren kiezen. En altijd goedkope eiken tafels.
 

Het onderhoud van een houten tafel
De meeste houten tafels worden tegenwoordig met olie afgewerkt. Bij gebruik binnen moet een houten tafel toch goed afneembaar zijn en de houten tafel kan derhalve van een water en vochtafstotende olie voorzien wordenvoorzien worden. Hierdoor krijgt de houten tafel een warme uitstraling en wordt hij ook goed beschermd tegen beschadigingen door het gebruik. Wanneer een houten tafel van een dergelijke beschermlaag en of decoratieve laag wordt voorzien, dan moet deze wel bijgehouden worden met een speciale zeep, dit komt de uitstraling en een langdurig leven ten goede.
De houten tafels van Tiepies Tafels zijn zeer scherp in prijs en veelal hebben wij hoge kortingen en hebben veel tafel aanbiedingen, de standaard tafels zijn altijd voorradig, speciale maten hebben een levertijd van een week of 3.


Alle houten tafels zijn geschuurd en geschraapt en kunnen zowel door ons als uzelf in de olie gezet worden,. Aarzel niet en vraag gewoon inlichtingen omtrent onze boeren tafel collectie 0521-515432 Alle eiken tafels en eiken tafelbladen te zien in de showrooms van de  vloerderij  in de regio's Nijmegen, Groningen, Amsterdam en Zwolle.